On(line) Side

On(line) Side Juni 2023

Veurwoord

Beste V.S.R.C.'er,


Een maand geleden waren we met een grote groep een legendarisch V.S.R.C.-weekend aan het beleven in Mariahout. En om dat nog maar eens dunnetjes over te doen vertrekken we op het moment van schrijven morgen naar Ameland. Een weekend vol met rugby, strand en feest klinkt als muziek in de oren. Dat de OLOT een week later op de planning staat maakt de symfonie compleet. Een heerlijk zwart-paars programma om de lente mee af te sluiten. Gelukkig kunnen we de zomer ook goed beginnen met de TMB op 6 juli in het vooruitzicht. Al dobberend even heerlijk relaxed genieten van Schulti IPA om alle tentamens van u af te schudden.

Het collegejaar is immers alweer bijna voorbij, wat helaas betekent dat het rugbyseizoen ook is afgelopen. Gelukkig is er veel moois om naar terug te kijken tijdens de zomer. Prachtige wedstrijden en geweldige feesten maken dat ik nu al niet kan wachten om aan het volgende seizoen te beginnen, zeker omdat er een lustrum op de planning staat. Tijd om weer een mooie lichting Jonghe Honden en Jonghe Poezen binnen te harken tijdens EJW en alle summer body's aan het werk te zetten op het rugbyveld. Dan zal de kersverse LuCo ervoor zorgen dat er over een jaar een legendarisch V.S.R.C. lustrum op ons zal wachten.

Kortgezegd, een hoop moois om naar terug en vooruit te kijken voor de zwart-paarse student!

Met Ovale groet,

Thijs Stringer

h.t. Veurzitter der Veterinaire Studenten Rugby Club

Voorstelrondje JH & JP

Hey, ik ben Floor, vierde jaars en speel sinds dit jaar de mooiste sport op de aarde. Ik voelde me al heel snel op mijn plek bij de VSRC door de gezellige mensen en omdat ik eindelijk mijn buitenstem kan gebruiken. Op het veld reageer ik op Flup en het liefst sta ik floorwaardse want dat zijn natuurlijk de echte legends van t veld!

_______________________________________________________________

Hoi, ik ben Jasper, 23 jaar en ik zit in het 3e jaar van de bachelor diergeneeskunde. Sinds klein werd ik al door mijn vader in springbok kleren gehesen en dit jaar heb ik besloten om rugby zelf maar te proberen. Uiteraard was de VSRC de 1e keus en geen moment spijt!

_______________________________________________________________

Hi! Ik ben Annemarie en ik zit sinds dit jaar bij de VSRC. Op het veld maar ook ernaast vind ik het altijd super gezellig! Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd en kijk ernaar uit om de komende jaren te blijven rugbyen :)

_______________________________________________________________

Hoi, ik ben Constantijn, inmiddels beter bekend als connie. Eerstejaars diergeneeskunde en jonghe hond. Op het veld kan je me vooral zien beuken en daar buiten hou ik wel van een borrel met mijn maten.

Afgelopen activiteiten

Weekend

Stipt 15:84 verzamelde zich een zwart-paarse stoet voor het Androclusgebouw. Gespannen en opgewonden aanschouwde zij een kleine groep dinosauriërs volgeplakt met prachtige V.S.R.C.-tatoeages. Deze try-rexen deelden zwart-paarse bidons uit en lokten alle woeste rugbyers mee naar Noord-Brabant, daar waar in het zuiden vol zon een legendarisch weekend plaats zou gaan vinden.
De stoet zette vanzelfsprekend eerst koers richting de gouden drietand, om daarna vol energie door te koersen richting Valkenswaard. Hier in Valkenswaard werd namelijk een belangrijke wedstrijd gespeeld, the Battle of the Vets. Welke rugbyclub zou het alleenrecht verkrijgen om zich de echte "Vets" of veterinairen te mogen noemen. Zeldzaam vroeg aanwezig waren de voortekenen veelbelovend. Onze damesch gingen welvarend van start maar werden uiteindelijk toch op een gelijk spel gehouden. De heeren moesten zeldzaam hard aan het werk maar wisten uiteindelijk toch een nipte overwinning mee naar Mariahout te nemen. Kortom, er is maar één echte veterinaire club in Nederland.
In Mariahout bleek de locatie gegoten voor een horde rugbyers. En nadat er voldoende Schulti naar binnen was gegoten werd er tot in de late uurtjes gefeest in de feest/slaap/ontbijt/dinerzaal.
Goed gemutst stond de WeCo al vroeg naast de bedjes van alle knappe V.S.R.C.ers om met vrolijke deuntjes iedereen uit bed te krijgen. Er stonden namelijk mooie dingen op de planning. De dag begon met paintballen, een spel gemaakt voor de stoere leden der V.S.R.C.. De blauwe plekken waren prachtig en deze moesten dus even afgekoeld worden in het naastgelegen meertje. Echter niet te lang want bij de schuur wachtte al weer de volgende activiteit.
Een echte rugbyende veterinair krijgt natuurlijk nooit genoeg van twee dingen; tackelen en blessures. En om dat laatste voor de verandering eens op te lossen stonden er prachtige bubbels voor ons klaar. www.nlbubbelvoetbal.nl had voor ons 14 prachtige ballen opgepompt en klaargelegd. Dit betekende een middag lang vertier met het spel met een ronde bal en nog veel meer plezier met elkaar onderste boven beuken. NLbubbelvoetbal heeft zelfs de ballen weer bij ons opgehaald zodat wij onze focus konden houden op belangrijkere zaken, zoals het uitgaan naar de Oranjebar.
In de Oranjebar is Mariahout vakkundig op stelten gezet met een barre en donkere tocht naar huis als gevolg.
Iets minder fris maar nog steeds goed gemutst stond de WeCo weer naast een ieders bed. Alle zonden van het afgelopen weekend moesten namelijk weer worden afgespoeld in het zwembad. Na veel bubbelen, duiken en glijden bleek de meeste alcohol weer opgelost en kon met zijn allen naar de gouden drietand worden getrokken. Hier werd de winnaar van het puntenklassement bekend gemaakt waarna iedereen moe, voldaan en gelukkig weer richting de Yalelaan trok. Kortweg een prachtig weekend, waarvoor HULDE V.S.R.C.!!!


BLV

De woensdag na het weekend stond de BLV op de planning, een avond die voornamelijk in het teken stond van de nieuwe lustrumcommissie die voor ons een prachtig 8ste lustrum neer mag zetten. Echter werd dit bijna overschaduwd door de 29 pagina's aan notulen die nog voorgelezen moesten worden van de ALV, waarbij we op momenten twee uur nodig hadden per pagina voordat de volgende twee weer voorgelezen mochten worden. Daarnaast is er ook weer ruimte geweest voor een Jonghe Hond en drie Jonghe Poezen om hun das en/of bretels te verdienen. Dit konden ze doen door een heerlijk buffet langs te gaan dat met liefde samengesteld was door het bestuur. Dit bestond onder andere uit een blik surströmming wat op de een of andere manier nog meer over de datum was gegaan en dus extra 'smaak' had. Na eerst het blik binnen te openen en in gezicht geslagen te worden door de geur, leek het ons verstandig om toch maar het buffet buiten te houden en zo gezegd, zo gedaan. Nadat deze leden hun das/bretels hadden verdiend, was het dan eindelijk tijd voor de achtste lustrumcommissie van de V.S.R.C. die na lang in spanning gewacht te hebben eindelijk geïnstalleerd werden. Niet al te lang daarna klonk de laatste hamerslag en was wederom een efficiënte vergadering tot haar vruchtbare einde gekomen.

Ameland

Al het zand dat in iedereens holtes, spleten en andere locaties zat was na een jaar lang schrobben en graven eindelijk weg en dat kon maar één ding betekenen. Het was weer tijd voor de volgende editie van het Ameland Beach Rugby Festival! Op vrijdag 9 juni begon iedereen aan hun autoreis naar het verre noorden om vervolgens daar over te stappen op een bootreis naar het nog verdere noorden. Eenmaal aangekomen begonnen de eerste aanwezigen met het opzetten van de tenten, wat na veel verplaatsen, de instructies goed lezen en met handen in de heupen van een afstandje kijken, relatief succesvol verliep. Daarna sprong onze W.C.-Damesch op tafel om met volle trots de nieuwe toernooi shirtjes te presenteren. Toen iedereen eindelijk zijn of haar shirtje had ontvangen, was het tijd om te gaan feesten, en zo gezegd, zo gedaan. Tot in de late uurtjes hebben we staan springen en dansen en soms ook een klein kijkje genomen in de moshpit, kort gezegd, iedereen was alvast lekker warm voor de wedstrijden de volgende dag.


Op zaterdag rees iedereen zeer langzaam uit hun slaapzak om wat brandstof naar binnen te werken voor de zware dag die ging komen. Zowel bij de Heeren als bij de Damesch was er sprake van een VSRC-kwartiertje, wat niet bepaald goed uitkomt als de wedstrijden minder dan een kwartier zijn. Maar vrij snel kregen we de draad te pakken en hebben beide teams heel erg mooie dingen laten zien, zoals handoffs in gezichten, lift tackles en offloads die eigenlijk niet meer haalbaar leken. Natuurlijk bleven we ook zandhappen, over de voeten van refs vallen of zelfs over je eigen voeten vallen een paar meter voor de tryline. Uiteindelijk eindigden de Heeren bovenaan het rechterrijtje op de vijfde plek en de Damesch maarliefst op de gedeelde tweede plek!! Om dit allemaal te vieren zijn we eerst naar de Jonghe Honden fight club geweest bij Happy Seconds om vervolgens het feest naar het festival te verplaatsen. Echter hebben een aantal mensen het feest niet eens gehaald omdat ze bijvoorbeeld in hun eentje een fles sterk soldaat maakten of omdat ze toch nog even de scissor wat meer wilden trainen.

Zondagochtend konden de meesten gelukkig een beetje uitslapen, aangezien we unaniem hadden besloten dat een tweede dag zandhappen toch iets te veel gevraagd is van onze fitte lichamen. Langzaam begonnen we, na een voedzaam ontbijt, aan het afbreken van de tenten, wat wederom relatief succesvol verliep onder het toeziend oog van een aantal leden die toch nog ietsje te moe waren om te helpen. Daarna hebben we nog even afscheid genomen van het strand, voordat we aan onze lange reis terug naar het bruisend hart van Nederland begonnen met natuurlijk een verplichte tussenstop bij het begin en eindpunt van elke V.S.R.C. activiteit, de Gouden Drietand. Daarmee was dan ook het einde aangebroken van weer een legendarisch weekend op Ameland en zullen we nog dagen tot weken lang zand blijven vinden als aandenken.

OLOT

Op wederom een ontzettend hete dag stond de taart met naakte mannen en naakte vrouwen al klaar om iedereen te ontvangen. Nadat iedereen kort met elkaar had bijgepraat was het dan ook weer vrij snel al tijd om naar het veld te vertrekken, goed ingesmeerd stonden de Heeren eerst langs de zijlijn om te kijken naar de Damesch pot die werd gespeeld zonder daadwerkelijk Oude Trutten. Daarna was het tijd voor de Heeren pot die niet eens de 80 minuten haalde. In beide potten heeft de V.S.R.C. zowel gewonnen als gelijkgespeeld, maar zoals iedereen weet draait de OLOT niet alleen om winnen of gelijkspelen, maar om gezellig een goudgele rakker te drinken met de oudleden. Eventueel via een zelfgemaakt gaatje met een sleutel.

Nadat de hotdog pan van ruwweg 119,84 liter bijna leeg was gegeten, was de enige optie natuurlijk om de resterende hotdogs met de mond uit de pan te vissen. Stuk voor stuk kwamen mensen naar voren om dit te proberen of zelfs elkaar uit te dagen wie dit het snelst kon. Daarna was het tijd voor de lullenpotten waarbij Marten Pool erg frisse billetjes kreeg door een welgeplaatst sleuteladtje van Bert Dekker, vervolgens werd ook de constitutie van de lustrumcommissie bekend gemaakt en daarna ook meteen het thema van dit lustrum, namelijk "Octrypus"!! Toen kwam de veiling waar er veel mooie objecten en diensten zijn verkocht, maar waar er vooral veel geld is neergesmeten.

Nu de serieuze zaken voorbij waren was het tijd voor een echt feestje, waar de enige echte Troubadour Chiel wel voor kon zorgen! Met zijn zachte stem en vlugge vingers op de gitaar wist hij er een waar feestje van te maken wat vervolgens doorzette tot in de zeer vroege uurtjes waarbij de Oude Lullen bijna weer wonnen van de studenten.

Het V.S.R.C. "hoe word ik voorwaartse" receptenboek


Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Voor 4 personen. Bereidingstijd: 30 minuten


Ingrediënten

- 10 g koelverse Italiaanse kruidenmix
- 6 el milde olijfolie
- 2 uien
- 1 sneetje witbrood
- 75 ml halfvolle melk
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 middelgroot ei
- 25 g ongezouten roomboter
- 70 g tomatenpuree
- 800 g tomatenblokjes
- ½ el kristalsuiker
- 125 ml water
- 1 courgette
- 250 g champignons
- 300 g spaghetti

Het recept

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal alle blaadjes en naaldjes van de takjes kruiden. Doe alles in het bakje van de staafmixer samen met 2/3 van de olie en pureer tot kruidenolie. Snipper ondertussen de uien zo fijn mogelijk. Leg het sneetje brood in een diep bord en schenk de melk erover. Laat 2 min. weken en knijp uit. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de helft van de uien, ei en uitgeknepen brood toe. Meng door elkaar en breng royaal op smaak met peper en zout. Maak van het gehakt kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
2. Verhit in een koekenpan de boter. Bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de rest van de gesnipperde ui toe en bak de laatste 2 minuten mee met de gehaktballen. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker en water toe. Laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met de helft van kruidenolie, peper en eventueel zout.
3 Verdeel de courgette en champignons over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 10 min. in het midden van de oven.
4. Kook ondertussen de spaghetti in een pan ruim water met eventueel zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de spaghetti in een schaal en schep de tomatensaus met balletjes erop. Serveer de groenten er apart bij.

Belangrijke data

19 oktober: URC vs. V.S.R.C. Heeren

2 november: Utrechtse Studenten Toernooi

10 november: Jonghe Honden en Jonghe Poezen Toernooi

22 november: 40ste Algemene Ledenvergadering

30 november: NSRV Obelix vs. V.S.R.C. Heeren

8 december: RC Big Bulls vs. V.S.R.C. Damesch

Lied van de Maand

Wild Rover

I've been a wild rover for many a year
And I've spent all my money on whisky and beer
But now I'm returning with gold in great store
And I never will play the wild rover no more


REFREIN

And it's no, nay, never
No, nay, never, no more
Will I play the wild rover
No never, no more


I went to an alehouse, I used to frequent
And I told the landlady my money was spent
I asked her for credit, she answered me "nay
Such customs as yours I can have every day"


REFREIN


I went up from my pockets ten sovereigns bright
And the landlady's eyes opened wide with delight
She says "I have whiskies and wines of the best
And the words that you told me were only in jest"


REFREIN


I'll go home to me parents, confess what I've done
And I'll ask them to pardon their prodigal son
And when they've caressed me, as oft times before
Then I never will play the wild rover no more


REFREIN