On(line) Side

On(line) Side December 2023

Veurwoord

Beste V.S.R.C.'er,

Wat gaat de tijd toch snel, we zitten alweer op de helft van het collegejaar. Het voelt nog kort geleden dat kersverse diergeneeskunde studenten bij ons langskwamen op de eerstejaars training. Na een aantal doggy daycare trainingen waarbij we ze de beginselen van het rugby hebben geleerd, schreef een mooi aantal zich in en kregen we een lekker enthousiaste lichting jonghe honden en jonghe poezen. De ALV was zeer goed bezocht en hier mochten wij "The Maullets" de plek van het 39ste bestuur overnemen. Dat 2023 een enorm nat jaar is, was ook te merken aan het aantal afgelaste wedstrijden. Gelukkig zijn er alsnog eerste minuten gespeeld, eerste tries gedrukt en vooral hele mooie stijgende lijnen gezien.


Hopelijk zijn jullie nu allemaal aan het genieten van de vakantie en van overheerlijke vette, romige en sappige gerechten. Het jaar is bijna voorbij, wat betekent dat het weer tijd is voor goede voornemens. Conditie opbouwen, spiermassa kweken, elke week naar training komen, zo goed in side steps worden dat zelfs je schaduw je niet bij kan houden of wat het ook mag zijn. Ik kijk uit naar de kick-off van 2024 en heb zin om weer een jaar met jullie op het veld te staan. Er staan al lekker wat wedstrijden gepland, dus geef je lichaam rust, hou jezelf heel tijdens de wintersport en kom lekker wat kilo's aan!

Met Ovale groet,
Meinke Wuis
h.t. Veurzitter der Veterinaire Studenten Rugby Club

Voorstelrondje JH & JP

Hoi hoi, mijn naam is Kars, Jonghe Hond. Ik ben net begonnen met de studie en zit dus in mijn eerste jaar van de bachelor. Na de eerste paar weken studeren nam de interesse in het lid worden bij VSRC steeds meer toe. Dit kwam vooral door de vriendelijke groep mensen die ik met zwart paarse das zag rondlopen en de sport die me toch wel erg aansprak. Bij de sportdag kon iedereen meemaken dat VSRC niet alleen gezellig is, maar ook fanatiek. Daarom heb Ik me die dag aangemeld voor de eerstejaarstraining en heb diezelfde training nog het aanmeldformulier aangevraagd en ingevuld, niet wetende wat me nou eigenlijk allemaal te wachten stond. Ondertussen zijn we weer wat weken en een alv verder en kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik blij ben met het feit dat ik me heb ingeschreven bij deze mooie club. 

_______________________________________________________________

Hi! Ik ben Carlijn en ik ben eerstejaars dgk student en dit jaar dus ook een jonghe poes. Rugby leek me altijd al vet maar ik had nooit de stap gemaakt, tot nu dus! en ik ben enorm blij met deze keuze (met Constantijn als mentorpapa kreeg ik ook nog een extra zetje in de juiste richting :)). Afgelopen wedstrijd heb ik zelfs mijn eerste try gedrukt, echt een enorm vet gevoel was dat! Pas na de wedstrijd als de adrenaline wat zakt voel je al je blauwe en andere zere plekken, en die zijn het dan allemaal meer dan waard. ik kijk enorm uit naar de rest van het seizoen met alle leuke trainingen en wedstrijden! 

_______________________________________________________________

Waarde lezer,
Recentelijk werd ik gevraagd om mij even kort voor te stellen op de website van de V.S.R.C. Natuurlijk doe ik dit graag dus ik ben enthousiast aan het schrijven gegaan. Mijn naam is Johannes, maar op het veld is al gebleken dat dit een veel te complexe naam is dus voor het gemak luister ik meestal ook naar Jonas, Johan, Jan, Gerrit, dokter Pol en andere gekke verzinsels waar mijn teamgenoten mee aankomen. Op het moment zit ik in het eerste jaar van mijn bachelor en ondanks dat ik nog niet alle vakken heb gehaald heb ik het erg naar mijn zin. Om naast het studeren een beetje actief te blijven heb ik mij in een enthousiaste bui aangemeld bij de V.S.R.C.. Rugby is een sport die ik altijd al een keer heb willen beoefenen dus de veterinaire vereniging was een perfecte optie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik na een aantal trainingen en een wedstrijd er wel achter ben gekomen dat rugby wat moeilijker is dan het er op TV uitziet. De constante afwisseling tussen aanval en verdediging met bijbehorende posities is al complex. Daar komt bij dat je ook nog eens heel snel moet handelen om niet omver gelopen te worden. Kortom meestal sta ik dus tijdens de training verward op het veld en was ik er ook blij mee dat Pim mij in de eerste wedstrijd in de wing had gezet. Hopelijk heb ik jullie nu een beetje een idee kunnen geven bij mij en dan ga ik de komende trainingen/ wedstrijden mijn best doen om niet geplet te worden.


Met Ovale groet,
Johannes Pol 

_______________________________________________________________

Hoi, ik ben Marie, eerstejaars en Jonghe Poes. Tijdens de intro week heb ik kennis gemaakt met de VSRC. Toen was ik al super enthousiast maar nu ik een tijdje erbij zit ben ik helemaal om. Ik heb heel veel zin in wat er allemaal nog gaat komen! 


Afgelopen activiteiten

Laatste training


Toen een geweldig rugbyseizoen toch echt aan zijn einde kwam, werden alle rugbyers uitgenodigd op een grasveld aan de Kromme Rijn. Daar aangekomen werden de leden aan elkaar gebonden en werden bekers met smurrie met een hoog tempo doorgegeven. Hierna werd een parcours blindeling afgelegd en dit leverde uiteraard een mooi spektakel op. Toen de spellen klaar waren en de leden in hun natte kleren zaten, was het tijd om maar te gaan zwemmen. De Schultenbräu zwemkleding werd tevoorschijn getoverd en de banden werden opgeblazen. Maar de V.S.R.C. zou de V.S.R.C. niet zijn als er geen geweldig idee zou zijn: een buikschuifbaan die ongeveer een halve meter boven en vóór het water eindigde. Toen iedereen uitgezwommen en droog was vertrok iedereen weer naar huis behalve de heer Hagens, die ging als een ware bachelor-student naar de saloon.

TMB


Op een prachtige zomerdag was het tijd voor wederom een geweldige TMB. In groten getalen verzamelde men zich op de hut en toen de Jonghe Honden en Jonghe Poezen de nodige voorbereidingen hadden getroffen kon dit zwart-paarse gezelschap zich, onder het genot van de blikken Schultenbräu en IPA, stroomopwaarts begeven om heerlijk te gaan dobberen. De boten werden volgeladen met kadavers en blikken, de één wat beter voorbereid dan de ander. Toen iedereen een bootje had gevonden of iets wat er genoeg op leek, was het tijd om écht van het leven te genieten. Gepaard met ware V.S.R.C. spektakels bewoog deze zwart-paarse vloot zich voort over de Kromme Rijn. Eenmaal terug op de hut kon iedereen lekker douchen en werd de barbeque aangestoken. Er werden herinneringen opgehaald en de Schulti's knalden open. Een kampvuur hoger dan de hut zelf laaide op en er werd zelfs een poging gedaan vuur te spuwen. Ook de jacuzzi stond aan, maar hier was "ans" toch wel een veelgehoorde kreet. Toen de buikjes rond waren en de oogjes begonnen te hangen zocht iedereen zijn bedje op en viel in een lange zomerslaap.

Eerstejaarstraining


Zoals gebruikelijk was er dit jaar weer een eerstejaarstraining. Dit is hét moment om onze prachtige sport en vereniging te leren kennen als eerstejaars, maar ook voor ouderejaars die toch wel nieuwsgierig zijn naar de zwart-paarse trainingen. Op 18 september stroomden er hordes diergeneeskunde studenten (en zelfs een paar dierenartsen) richting de Heilige gronden van Olympos. Na een pittige maar nodige warming-up stonden de oefeningen voor ons klaar. Groepen met zwart-paars en nieuwe gezichten maakten hun rondjes over het veld om kennis te maken met alle onderdelen die het rugby kent. Zo was er een crash course crashen van meneer de Veurheenheenheenzitter, werd het potje touch begeleid door meneer de Veurheenzitter en uiteraard was de heer Goossens ook van de partij. De ovale ballen vlogen rond je oren en overal werd er gelachen. Toen iedereen helemaal kapot was, vertrokken we uiteraard naar de saloon om daar te genieten van een heerlijke borrel zodat de training helemaal werd uitgespeeld en de lever niet ongetraind bleef.

Tactische avond


Dat rugby een ingewikkelde sport is voor een rugby-maagd weten wij allemaal, vandaar dat er weer een tactische avond is georganiseerd. Nadat onze wilde Jonghe Honden en Jonghe Poezen klaar waren met hun doggy daycare, werden zij naar de saloon begeleid. Hier wachtte hun een avond vol met tactieken, strategieën en uitleg over wat iedere positie nou eigenlijk deed op dat veld. Meneer de (toen nog) Captain/Ab-actis heeft zoveel mogelijk van zijn rugby kennis uitgestort over onze arme nieuwelingen (en de aanwezige oudere garde). Na veel vragen en hier en daar zelfs een scherpe opmerking begonnen de kwartjes te vallen. Onder het genot van het goudgele levenselixer en wat fris heeft men met aandacht geluisterd naar de geweldige uitleg. Toen meneer de (inmiddels) W.C.-Heeren ervan overtuigd was dat zijn Jonghe Honden hun eerste wedstrijd misschien wel konden overleven, was het tijd om weer naar huis te gaan en de nieuwe week te tackelen.


Utrechtse studentenrugby borrel


Als rugbyers ergens goed in zijn, op rugby na natuurlijk, is dat wel borrelen. Gelukkig is dat ook een van de kwaliteiten die een echte student bezit. Dus als je die twee samen brengt, moet dat wel een epische avond zijn. Dit gebeurde dan ook toen de V.S.R.C. , U.S.R.S. én R.U.S. samen kwamen in een mooie kroeg in het centrum van Utrecht. Jonghe Honden in kilt en iedereen een glas in de hand. De verenigingen die normaal ongemengd zijn, werden gemengd. Voeg hier wat zwart-paars aan toe en je heb een topavond. Er is gelachen, er zijn gesprekken gevoerd (de een serieuzer dan de ander) en uiteraard zijn er een flink aantal bakken getrokken. Maar omdat het een doordeweekse avond was zochten de meesten hun bedjes wat eerder op de avond al op. Toen het tijd werd om afscheid te nemen van de kroeg is er nog een harde kern dieper het centrum ingetrokken om de avond uit te spelen. Wederom een legendarische avond dus.

ALV


22 november was het dan zo ver: de 40ste algemene ledenvergadering der Veterinaire Studenten Rugby Club. Zoals wij allen weten kan dat maar één ding betekenen: uiterst efficiënt vergaderen. Er zijn zaken van de hoogste prioriteit besproken en hier is uiteraard over gestemd! Een duidelijk kledingvoorschrift is vastgesteld, de commissies zijn bekend gemaakt en Try-Rex heeft met zijn korte armpjes het stokje doorgegeven aan ons, The Maullets. Toen, na uren efficiënt vergaderen, was het dan ook tijd om onze nieuwe Jonghe Honden en Jonghe Poezen te installeren als lid. Maar aan alle mooie dingen komt een einde en zo ook aan deze ALV.

Het V.S.R.C. "hoe word ik voorwaartse" receptenboek


Frikandellington

voor een onbepaald aantal personen (Hoeveel kunt u op?)

Ingrediënten

- 5 of 7 frikandellen
- +/- 300 gram (coburger) rauwe ham
- 1 groot ei
- 1 rol bladerdeeg (of 2, voor als dingen fout gaan)

Het recept

1. Frituur of bak de frikandellen (5 tot 7 stuks) en laat ze volledig(!!) afkoelen. Rol vershoudfolie uit en leg hierop de plakjes ham, aansluitend op elkaar. Rol de afgekoelde frikandellen op elkaar gestapeld stevig in de ham. Belangrijk is dat de ham de frikandellen volledig omsluit. Rol dit alles in vershoudfolie en draai de uiteinden stevig dicht. Laat dit een paar uur opstijven in de koelkast.


2. Haal de frikandellen uit de vershoudfolie. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bedekt met bakpapier. Leg de in ham ingepakte frikandellen in het midden en rol het deeg stevig om het vlees heen, zorg dat er geen lucht onder zit. Smeer de uiteinden een beetje in met losgeklopt eigeel. Laat de randen 1 cm overlappen en snijd het overtollig deeg eraf en druk de randen goed aan zodat de naad van het deeg niet meer te zien is. Rol het opnieuw strak in vershoudfolie en leg het 2 uur in de koelkast.


3. Van het overgebleven deeg kun je figuurtjes of repen snijden. Bestrijk de wellington met het eigeel, vervolgens decoreer je de wellington naar wens. Eventueel nog lichtjes met eigeel bestrijken en met grof zeezout bestrooien.


4. Het is tijd voor wijn, de wellington gaat namelijk voor 20 tot 25 minuten de oven in. Hij is klaar wanneer jij hem goudbruin genoeg vindt, de frikandellen zijn namelijk al gaar. Smakelijk! 

Belangrijke data

12 januari: Infoavond voor de Jonghe Honden en Jonghe Poezen
22 januari: V.S.R.C. Heeren vs. Ascrum
26 januari: Dies Natalis/Lijnspelersdies
12 februari: V.S.R.C. vs. The Lowlanders, Super Monday
20 februari: Black Bulls vs. V.S.R.C. Heeren
21 februari: AMC vs. V.S.R.C. Damesch
28 februari: Thor vs. V.S.R.C. Heeren 

Lied van de Maand

Ons lijflied
(Erik van Beest)

Through wind and rainy weather

We'll make a try however


Whishing my boy/girl was by the side.

CHORUS


Maul it, maul it, maul it


Ruck it, ruck it, ruck it


Scrum it, scrum it, scrum it, scrum down!!!!

My heart is hesitating


If the wing will be waiting


Be waiting at the end of the line.

CHORUS

In dangerous cases


Our fullback which Kamikaze-Kees was

Would kick the ball out over 100 yards

CHORUS

And twenty-five horses


Cannot stand the forces


Released when the first line comes in.

CHORUS

Any referee will blow of


When in a maul the ball will show off


To be in Twistlock-Franssen's pinching arms.

CHORUS

Our victory is brilliant


As our number eight's a giant


Who needs no line to make another try.

CHORUS

And none of our centers


Has problems to enter


The hole in the enemy his line

CHORUS

Our opponent is stunning


When our fly-half comes in running


And leaves behind the remnants of their line.