V.S.R.C. - Oude Lullen

17-06-2023

Na een gebakje en mooie toespraak van mijnheer de Veur ging de zwart-paarse karavaan op weg naar het combiveld van Olympos. De studenten waren natuurlijk fris en fruitig na de WSB de dag van te voren en dat was te zien. Zij stonden om 2 uur al met volle aandacht te kijken naar de Damesch wedstrijd, terwijl de Ouwe Lullen hun tijd namen en rustig binnen druppelden. Om 3 uur moest het gebeuren, dus besloot Captain Klaren maar 40 minuten van te voren een warming-up te starten. Gelukkig voelde iedereen al na 2 minuten opwarmen dat het zweet de bilnaad door gutste en werd de warming up een half uurtje gestaakt tegen de oververhitting van deze toch al zo hete Heeren.
Gelukkig wisten de Ouwe Lullen voor 3 uur een mooie 14 man op het veld te krijgen, waarna na het degraderen van de heer Wijngaard tot Ouwe Lul de wedstrijd kon beginnen. Van top tot teen ingesmeerd met zonnebrand en zweet ging het de studenten goed af in het begin van de wedstrijd. De Ouwe Lullen werden bij elke ruck, tackel en loopactie naar achter gezet. Dit resulteerde in een climax op 5 minuten speeltijd wanneer de Heer Nadolski met zijn Poolse souplesse de ovale bal wist te drukken achter de tryline, een 0-5 voorsprong.
De zoete smaak van overwinning rolde vluchtig van de tong toen de eerste tegentry werd gedrukt vanwege slordig en onoplettend verdedigend werk. De temperatuur bleef stijgen en de tweede try van de oude garde rugbyers was een feit. Door het fluitsignaal die de eerste rust aangaf werd iedereen gered. Oververhit en dorstig stapten deze leeuwen naar het watergat naast het veld om te ontdekken dat die bijna opgedroogd was, bij de V.S.R.C. wordt er gestreven zo natuurgetrouw als mogelijk te werk te gaan. Jonge poes Kusters, ook wel de hydration specialist, had dit zeer letterlijk genomen en de bidons waren maar voor de helft gevuld.
De tweede 20 minuten wisselden de heer Wijngaard en de heer Pool van rol als de judas van de Studenten. U denkt misschien dat het verhaal van het bedrog van Jezus is geschreven naar wat er ongeveer 2000 jaar geleden gebeurde maar niks is minder waar. Onze Jonghe Hond liet op 17 juni 2023 zien dat ontrouw ook nog een modern thema is: met de arbeidsethos van Hercules besloot hij niet één, niet twee, maar maarliefst drie try's te drukken tegen de Studenten, een absoluut onvergeeflijke daad. De laatste 20 minuten spelen was het 13 tegen 14 Heeren geworden; de heer van der Spek, van der Vegte en Bremers hadden besloten dat het tijd was om even een pauze te nemen van al het harde werken en te vertoeven in de schaduw.
Desondanks het snikhete weer was het wederom een geslaagde pot en genoeg om over te filosoferen voor volgend jaar. Gelukkig eindigde het in een V.S.R.C. gelijkspel en kon er nog onder gemoedelijke sfeer in de derde helft gespeeld worden.