Lacrosse Toernooi

14-04-2024

Op een prachtige zondag midden in de tentamenweken begaven een aantal V.S.R.C.'ers zich naar het verre Overvecht. Klaar om zoals gewoonlijk te beuken verzamelden de zwart-paarse streepjes zich op een veld waar zowaar gras op stond, om met een vreemd klein rond balletje te gooien die we niet eens met onze handen aan mochten raken. Het was namelijk de eerste editie van het Open Lente Toernooi van de Domstad Devils Lacrosse, en wij zouden eens even laten zien dat we van alle markten thuis zijn.

Het toernooi was georganiseerd voor teams zonder ook maar enige ervaring met lacrosse, dus begon de dag met een korte uitleg en clinic. Hier bleek al dat we slimme tegenstanders hadden, aangezien nog voordat wij onze mond open konden trekken al door een ander gevraagd was of we mochten lopen met de bal. Gelukkig was het antwoord ja en was het verder allemaal eveneens niet zo ingewikkeld. Toen ook de voorwaartschen het idee snapten begonnen we al snel aan onze eerste wedstrijd tegen de Buccaneers. Een stelletje ijshockeyers die aan het begin nog lachend tegen ons zeiden dat 'wij wel full contact gingen doen toch?' Wij hadden ons nog voorgenomen rustig aan te doen zodat we in de finale lekker voluit konden beuken, maar toch heeft Floor van Dam als eerste van ons het strafstoeltje ontdekt. Een trendsetter, want in de loop van het toerooi hebben ook Jennifer en Samantha hem even een minuutje uitgeprobeerd. Door valsspelen van de tegenstander met een speler die al ervaring had, eindigde de eerste wedstrijd in 1-1 gelijkspel. De volgende tegenstander was een vriendengroep die we met 5-1 hard de grond in geboord hebben. Toch durfde een team bestaande uit bijeengeraapte spelers het nog tegen ons op te nemen, en na een onverwachts goede strijd eindigde ook deze wedstrijd in 4-2 winst. Na deze goede warming up was het eindelijk tijd voor de echte wedstrijd: de finale. Tot niemands verbazing kwamen we weer tegenover onze eerste tegenstander te staan. We gingen dat saaie gelijkspel eens even rechtzetten, want er kan er immers maar één de beste zijn. In de loop van de dag hadden we al wat leuke trucjes ontdekt, en in deze laatste wedstrijd kwam alles naar buiten. Meppen op stokken, netten rondzwiepen en mensen naar achter het goal begeleiden hebben ons allemaal geholpen naar een prachtige 5-2 winst, waarvoor HULDE!

Deze sportieve dag werd ook nog eens gezond afgesloten met een diner bestaande uit sla en airfryersnacks. Als aandenken hebben we daarnaast een prachtige bokaal meegekregen, die ze (als ze slim zijn) voor volgend jaar vast zwart-paars kunnen printen!