CRFS vs. V.S.R.C.

02-03-2023

Na op z'n VSRC's precies op tijd te zijn aangekomen op het militairen terrein begon de wedstrijd tegen de dames van de KMA. We merkten al snel dat de berichten dat ze zeer onervaren zijn, ons een beetje op het verkeerde been hadden gezet. De fitheid van de militairen bleek toch wel een groot voordeel te zijn.
Natuurlijk was het VSRC kwartiertje ook nog niet over. Na dit kwartiertje lukte het ons om de tegenstander flink wat naar achter te zetten. Joukje Hoekstra zag een kans en dook naar de try-line, als een echte voorwaartse had ze alleen iets te veel vette friet gegeten en waren haar handen nog glad, waardoor de bal uit haar handen glipte. Iets later, na een paar krachtige scrums, besloot Dani Bertelink die als lijner uiteraard alleen een paar blaadjes sla had gegeten, maar even te laten zien hoe het wel moet. Door deze try gingen we er weer met frisse moed volop tegenaan. Jammer genoeg resulteerde dit erin dat er een paar van ons iets te hard op de tegenstander klapten. Voor Dieuwke Meuleman was dit een bijzondere wedstrijd, aangezien ze ook jarig was. Helaas was ze vergeten af te kloppen toen ze zei dat ze hoopte niet geblesseerd te raken op haar verjaardag en belandde ze zelfs in het ziekenhuis. Net hersteld van een blessure stond Suus Wiersma met frisse energie op fullback, prachtige dominante tackels zorgen ervoor dat de tegenstander niet te vaak kon doorbreken, echter de oud NL-sprintster kon zelfs Suus niet bijhouden. Bij de laatste 20 minuten gaf inval Captain Van Suylekom ons de opdracht nog wat te freestylen zoals bijvoorbeeld als eerste rijer een try te drukken. Dit liet ik mij geen twee keer zeggen en toen het scrum half in was bij de halfway line besloot ik de bal maar op te pakken en een sprintje te trekken naar de try-line.
De wedstrijd werd met een mooi VSRC gelijkspel beëindigd en afgesloten met gebroederlijke gezangen tijdens de derde helft die de VSRC uiteraard ruim gewonnen heeft.